חֲדָשׁוֹת

מרכיבים מהחי: מיץ תפוחים הוא בדרך כלל לא טבעוני בחנויות

מרכיבים מהחי: מיץ תפוחים הוא בדרך כלל לא טבעוני בחנויות



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

לא כל מיץ תפוחים הוא צמחוני או טבעוני

שוב ושוב מצוין שמזונות מסוימים לרוב אינם צמחוניים או טבעוניים. מרכיבי בעלי חיים כלולים לעתים קרובות גם במיץ תפוחים. תומכי צרכנים מציינים זאת.

ג'לטין כחומר הבהרה

מיץ תפוחים הוא אחד ממיצי הפירות הפופולריים ביותר בגרמניה. רוב הצרכנים מניחים ככל הנראה כי משקה הפירות טבעוני. אבל זה לא תמיד המקרה. מכיוון שהיצרנים יכולים להשתמש בג'לטין ממוצא מן החי כחומר הבהרה בייצור מיצים. מידע לצרכנים על הליך כזה אינו חובה, כך מדווח מרכז הצרכנים בוואריה בהודעה הנוכחית.

מרכיבים מן החי בייצור מיץ תפוחים

"הג'לטין קושר עכירות בלתי רצויה ואז מוסר מהמיץ. כתוצאה מכך, זה נחשב ככלי עיבוד ולא צריך להזכיר אותו ברשימת המרכיבים ", מסבירה סוזן מוריץ, מומחית לתזונה במרכז הצרכנים בבוואריה.

עזרי עיבוד יכולים להישאר עקבות קטנים במזון אם זה לא מכוון, טכני בלתי נמנע ולא מזיק.

בדיקת שוק שערכה ארגון צרכני שעוני המזון בשנה שעברה הראה גם כי ייצור מיץ תפוחים יכול לעתים קרובות להכיל בשר חזיר ובשר.

המחקר הראה כי "לא ניתן לשלול בירור עם כל מיץ תפוחים או צוף (7 מתוך 17) וכל שפריץ תפוחים שלישי (5 מתוך 14) בהבהרה עם ג'לטין מן החי."

הכינו מיץ תפוחים בעצמכם

כפי שכותב מרכז הצרכנים בוואריה, המצב הנוכחי אינו משביע רצון עבור טבעונים או צרכנים שרוצים להסתדר בלי ג'לטין מסיבות דתיות. סוזן מוריץ ממליצה לך לפנות ישירות ליצרן.

אפשרות נוספת היא פשוט להכין מיץ תפוחים בעצמכם.

לשם כך הפירות קלופים, מגולענים וקובצים. את החלקים מניחים בסיר, יוצקים עם מים ומביאים לרתיחה. ואז מועכים את המסה, ממתיקים אותה ושופכים את הנוזל דרך מסננת: נעשה! (מוֹדָעָה)

מידע מחבר ומקורות



וִידֵאוֹ: ארוחות צהריים טבעוניות שגם ילדים אוהבים!. נטלי אביב (אוגוסט 2022).